15 въпроса

15 отговора за правилен избор


За да разберете какви мебели са най-подходящи за вашата кухня и да си представите нагледно каква ще е тя на външен вид – опитайте се да отговорите на следните въпроси.



1.    От колко члена се състои семейството, което ще обслужва кухнята?



2.    Имате ли нужда от повече място, ако например в кухнята ще готвят двама или трима души, а през това време в близост ще играят малки деца?



3.    Колко често, кога и колко души се хранят в кухнята? Обичайно вие само закусвате, по мъничко похапвате или ежедневно приготвяте храна в кухнята? От какво всъщност имате нужда – от трапезарна ил от сгъваема маса?



4.    Какви случки още се случват във вашата кухня – храните се, почивате, гледате телевизия, слушате музика, обичате да готвите, изършвате къщна работа, посрещате приятели?



5.    Какъв да е цветът на кухнята? Изборът на цветова гама зависи от осветлението на кухнята и от личните предпочитания. Има хора, които се успокояват със студени цветове, други предпочитат топлите и ярките, например червеното.



6.    Ще ви стигне ли мястото в кухнята? Искате ли да опитате да го увеличите?



7.    Има ли възможност да изместите стената между кухнята и жилищната зона?



8.    Колко да е голям работният плот в кухнята и от какъв тип да е? Трябва задължително да предвидите височината на работния плот. Тя е стандартна и зависи от размерите на бялата техника. Европейският стандарт е 850мм височина.



9.    Каква техника използвате и каква искате да има в новата ви кухня, за да бъде тя максимално удобна и функционална? Може би имате нужда от информация за габаритите на бялата техника. Ще може ли вашата кухня да побере всички уреди, които искате да имате?



10.    Осветлението – имате ли нужда от специално или допълнително осветление и в кои точки?



11.    Какво количество продукти обикновено съхранявате в кухнята? От колко шкафа и чекмеджета ще имате нужда?



12.    Опитайте се да си представите как ще организирате работното си място. Коя ще е най-удобната за вас конфигурация на мивката, печката, масата и хладилника?



13.    Имате ли нужда от място за хранене на домашните любимци?



14.    При поръчка на кухнята задължително нарисувайте схема на помещението с точни размери и посочени места на прозорците, вратата и комина. Ако имате ниши или нестандартни ъгли, също трябва да ги отразите на скицата. Отбележете също контактите, връзките за ВиК инсталацията.



15.    Имате ли нужда от 3D  визуализация, за да си представите в детайли новото обзавеждане?






Вашите бъдещи мебели за кухнята се нуждаят от множество решения, които трябва да вземете и поредица от задачи, които трябва да изпълните. Не се колебайте да се възползвате от нашите услуги и възможностите ни да изпълним кухня по проект.





GTC design разполага със собствена производствена база и изработва мебели с всякакви нестандартни размери. Поддържаме в наличност достатъчно количество производствени материали, плоскости, фурнири, сглобки, механизми, аксесоари, за да бъде вашата поръчка изпълнена качествено и в срок и да отговаря на всички съвременни изисквания.



Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да избегнете грешките при избора на кухня и направената от вас конфигурация ще радва вас и вашите близки дълги години.