15 въпроса

15 отговора за правилен избор


За да разберете какви мебели са най-подходящи за вашата кухня и да си представите нагледно каква ще е тя на външен вид – опитайте се да отговорите на следните въпроси.1.    От колко члена се състои семейството, което ще обслужва кухнята?2.    Имате ли нужда от повече място, ако например в кухнята ще готвят двама или трима души, а през това време в близост ще играят малки деца?3.    Колко често, кога и колко души се хранят в кухнята? Обичайно вие само закусвате, по мъничко похапвате или ежедневно приготвяте храна в кухнята? От какво всъщност имате нужда – от трапезарна ил от сгъваема маса?4.    Какви случки още се случват във вашата кухня – храните се, почивате, гледате телевизия, слушате музика, обичате да готвите, изършвате къщна работа, посрещате приятели?5.    Какъв да е цветът на кухнята? Изборът на цветова гама зависи от осветлението на кухнята и от личните предпочитания. Има хора, които се успокояват със студени цветове, други предпочитат топлите и ярките, например червеното.6.    Ще ви стигне ли мястото в кухнята? Искате ли да опитате да го увеличите?7.    Има ли възможност да изместите стената между кухнята и жилищната зона?8.    Колко да е голям работният плот в кухнята и от какъв тип да е? Трябва задължително да предвидите височината на работния плот. Тя е стандартна и зависи от размерите на бялата техника. Европейският стандарт е 850мм височина.9.    Каква техника използвате и каква искате да има в новата ви кухня, за да бъде тя максимално удобна и функционална? Може би имате нужда от информация за габаритите на бялата техника. Ще може ли вашата кухня да побере всички уреди, които искате да имате?10.    Осветлението – имате ли нужда от специално или допълнително осветление и в кои точки?11.    Какво количество продукти обикновено съхранявате в кухнята? От колко шкафа и чекмеджета ще имате нужда?12.    Опитайте се да си представите как ще организирате работното си място. Коя ще е най-удобната за вас конфигурация на мивката, печката, масата и хладилника?13.    Имате ли нужда от място за хранене на домашните любимци?14.    При поръчка на кухнята задължително нарисувайте схема на помещението с точни размери и посочени места на прозорците, вратата и комина. Ако имате ниши или нестандартни ъгли, също трябва да ги отразите на скицата. Отбележете също контактите, връзките за ВиК инсталацията.15.    Имате ли нужда от 3D  визуализация, за да си представите в детайли новото обзавеждане?


Вашите бъдещи мебели за кухнята се нуждаят от множество решения, които трябва да вземете и поредица от задачи, които трябва да изпълните. Не се колебайте да се възползвате от нашите услуги и възможностите ни да изпълним кухня по проект.

GTC design разполага със собствена производствена база и изработва мебели с всякакви нестандартни размери. Поддържаме в наличност достатъчно количество производствени материали, плоскости, фурнири, сглобки, механизми, аксесоари, за да бъде вашата поръчка изпълнена качествено и в срок и да отговаря на всички съвременни изисквания.Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да избегнете грешките при избора на кухня и направената от вас конфигурация ще радва вас и вашите близки дълги години.