Кухните на GTC design вече могат да се оборудват с най-новата електрическа система за отваряне на чекмеджета на австрийската компания Blum. Системата за отваряне Servo – Drive и системата за затваряне Blumotion осигуряват идеалното движение на чекмеджетата и вратичките в кухнята. Леко еднократно натискане на челото или дръпване на дръжката е достатъчно, за да се отвори автоматично и най-тежкото чекмедже.


Плавното движение се осъществява от електрически двигател,деликатно скрит в корпуса на мебелите.Двигателят се монтира лесно и без специални инструменти като се фиксира към вътрешната страна на гърба на корпуса. Окабеляването е гъвкаво и не зависи от разположението на шкафовете.


Елекрическият двигател може да се свърже към прекъсвач, така че по желание да бъде изключен и чекмеджето да се задвижва механично. Това решение пести електричество и прави почистването по-лесно без да пречи на движението на чекмеджето.

Новата електрическа система за отваряне на чекмеджетата предоставя изключителна свобода на движението, което може да стане с пръст, с длан, с коляно дори, когато ръцете са заети. С нея вие имате пълен контрол над технологията – определяте кога чекмеджето да е отворено, кога да спре да се движи и кога да се затвори. Независимо от тежестта и ширината на чекмеджето плавността на отваряне остава постоянна.

Още механизми за чекмеджета, които се монтират в кухните на GTC design, разгледайте ТУК.