Детската стая има неограничен брой функции. Тя е терен за игра,  класна стая, научна лаборатория, място за общуване с приятели, и кът за почивка. С израстването на детето тя трябва периодично да се променя и трансформира от свят, пълен с приказни герои и плюшени играчки, до помещение, облепено с плакати и пълно с множество видео-и аудио апаратура.

 

 

 

 

 

Удобната планировка в детската стая до голяма степен зависи от мебелите. Обзавеждането трябва да включва всички основни компоненти – легло, шкафове, работна маса, които да могат да се наредят така, че да са достъпни, безопасни и удобни за използване от малчовците. Именно мебелите за детска стая, особенно моделите в светли тонове, създават здравословна атмосфера и зареждат със слънчева топлена.

 

 

 

 

Най-малко три преустройства с мебели за детска стая

Детската стая е най-често трансформираното помещение в дома. Това е мястото, където мебелите трябва да растат с детето. Първият период е между 1 и 3 години и е свързан с прохождането. Втората възраст на детската стая е между 4-6 години, когато малкият стопанин ходи на детска градина. След 7-та до 13 година детската стая кара своя зрял детски период.

 

В стаята за най-малките най-важна е безопасността. Мебелите да са малко на брой и по възможност без остри ъгли. Всички рафтове и секции е добре да са с вратички, а материалите да са екологични, нечупливи и лесни за почистване. Скрийте химикалите и флумастерите далеч от погледа на своите питомци, ако искате да спасите тапетите от детските драсканици.

 

 

Детето в предучилищна възраст е пълно с енергия и все още трудно сдържа емоциите си. То се нуждае от повече свободно пространство ето защо мебелите в детската стая трябва да са разположени по височината на стените. Комплектът може да включи и секция с отворени рафтове за книжки и любими играчки, мини работен кът и място за телевизор и любима електронна игра. За тази възраст е подходящо да се поръчат мебели, които се трансформират, изпълняват няколко функции и са мобилни, така че бързо да могат да се вадят или прибират, съобразно желанията и навиците на детето.

 

 

 

Ученикът трябва да гради системни навици и да свиква да концентрира вниманието си върху определени дейности. Мебели за детска стая трябва да помагат за тези цели. Добре е в стаята на ученика да има ясно обособени кътове за основните дейности – почивка, игра и работно място. Секцията с разпределения за учебници, книги и помощни материали е задължителна, защото приучва на ред. Хубаво е в детската стая да намери място и кът с любимото занимание на детето – триножник за художника, баскетболен кош за спортиста, място с минилаборатория за многознайкото.

 

 

 

Когато обзавеждаме детската стая, винаги трябва да имаме едно на ум, че мебелите в нея са с кратък живот. Самото дете се чувства по-спокойно и уютно, ако мебелите се изменят заедно с него и са в състояние да обслужват всички новопоявили се навици.

 

 

 

 

Мобилният дизайн на детската стая  е нужно да се съчетае с няколко важни постоянни характеристики на мебелите – здрава и безопасна конструкция, функционална и достъпна форма, екологичност на материалите и лесна поддръжка.

 

 

 

Най-предпочитаният материал за мебели за детска стая са ПДЧ плоскостите. Те са леки, с покрития, които издържат на удар и надраскване и лесно се почистват. ПДЧ плоскостите имат и едно особено предимство – предлагат се в богата палитра от цветове, някои от които са много подходящи за детска стая.

 

 

Мебелите в детската стая  не трябва да са крайно различни от цялостния интериор.

Дизайнерите от GTC design ще ви помогнат да ги изберете така, че да са в синхрон с останалото обзавеждане на дома.