Ламперия на стените – елегантен фокус в интериора!

03.06.2018

Вероятно много от Вас свързват лампериите с обзавежденато в старите къщи и апартаменти! Не ги пренебрегвайте, защото те всъщност създават невероятен уют и елегнатност в много модерни домове, офиси, хотели и др. Ламперията би могла да бъде изключително красив елемент от интериора. Тя е подходяща за оформянето както на външни, така и на вътрешни пространства. Изработена от естествен фурнир, от хубаво дърво или друг материал, тя се превръща в прекрасна облицовка на стената – трайна и красива.  

Качествата на ламперията не се изчерпват единствено с нейната естетика. Облицовките от ПВЦ, МДФ или масивна дървесина са отлично решение за топло- и звукоизолиране, при това на разумна цена.

Различните ламперии изискват различен монтаж. Каквато и да изберете обаче, добре е да се консултирате с професионалисти, които да Ви посочат най-подходящата за специфичните условия, при които ще я използвате. Добре е, монтажът на ламперия да се извърши отново от хора с опит, които знаят, какво правят, как и защо. Така си гарантирате липса на проблеми и максимален дълъг живот на красотата на Вашата ламперия.

В нашата работа ние използваме предимно МДФ ламперия, която е предпочитан вариант за осъществяване на нестандартни идеи, без да се налага да правим компромис с издържливостта и топлоизолационните свойства на облицовката. МДФ плоскостите са чудесен заместител на дърво, еко материал състоящ се от перфектно структурирани дървесни частици, което определя и високата му устойчивост. Този материал се характеризира със солиден външен вид и се предлага в разнообразна палитра от едноцветни декори или такива имитиращи дърво. Не съществуват никакви ограничения за употребата на МДФ ламперия в жилищни и комерсиални помещения.

Ето и част от основните й преимущества:

  • Добрият външен вид на интериора ще се запази с години;
  • Издържлива на умерено натоварване, което позволява монтаж на рафтове или шкафове върху тях;
  • Не е необходима предварителна обработка на стените;
  • Осигуряват допълнителна шумо- и топлоизолация;
  • Лесен и бърз монтаж;

Важно!                                                                           

 В случай, че сте избрали МДФ ламперия за помещения с висока влажност, е необходимо да изберете водоустойчив МДФ или да вземете предвид някои особености при монтажа. Препоръчително е импрегниране на гърба и краищата на плоскостите с подходящ разтвор за защита на дърво, с цел да се предотврати проникването на влага. Важен момент е да се осигури добра вентилация чрез правилен монтаж и оставяне на вентилационни отвори. Задължително се оставят дилатационни фуги от минимум 20мм, които допълнително ще улесняват вентилацията.